Járda jégmentesítése – Kéz és lábtörést? Kösz, de inkább nem!

Annak ellenére, hogy már nem hull a hó, még nem múlt el a csonttörések, ficamok szezonja.  A frissen lehullt hónál veszélyesebb a nappal megolvadó, éjszaka megfagyó csapadék a járdákon. Amely helyenként a járdán összefüggő jégpáncélt alkot. Tegyünk ellene, gondoljunk a nehezen közlekedő idősekre, akiknél akár halálos kimenetelű is lehet egy combnyaktörés.

Járda jégmentesítés, takarítása – A tiszta, száraz járda receptje

Hozzávalók: megfelelő mennyiségű járdafelület, egy univerzális nyél, teraszseprű, hólapát, jégtörő, környezetkímélő útszóró só (útkáli só), a megfelelő szóróval.

Járda jégmentesítés, járda takarítása
Járda jégmentesítés, járda takarítása hozzávalók

Elkészítési mód: Ha friss hóval találjuk magunkat szembe, elég a teraszseprű, a fitness bérletet elfelejtve erőteljes karcsapásokkal a megfelelő jobbra-balra mozgással elsöpörjük a havat, melynek köszönhetően megemelkedik a pulzusszám, a letakarított járdahossz arányában. Útszóró sót a megfelelő mennyiségben adagolni.

Jeges járdas
Ahol elbújnak a szerszámok, onnantól a jég az úr

Ha durvul a helyzet, és latyak, vagy nagyobb mennyiségű hó az ellenfél, egy laza csavaró mozdulattal megszabadulunk a teraszseprűtől és máris beélesítettük a hólapátot. Itt már a teljes felsőtest izomzatára szükség van, a helyes technikát betartva, tudjuk megkímélni a derekat, a későbbi fájdalomtól. A latyakon, nagyobb mennyiségű havon nem segít az útszóró só! Előbb eltakarítani, majd sózni!

Jeges járda vs Járda jégmentesítés, takarítás után
Jeges járda vs. Járda jégmentesítés, takarítás után

Amennyiben nem akartunk megküzdeni a hóval, latyakkal, később egy még keményebb, veszélyesebb ellenféllel kerülünk szembe! Jeges járda szíve nem kímél senkit, elgáncsol időset, gyereket, józan felnőttet. A részegeket nagyon szereti, közelebbi ismeretséget köt velük!

Jeges járdas vs Járda jégmentesítés, takarítás után
Ha mindenki hozzájárulna ennyivel a járdatakarításhoz, élhetőbb környezetünk lenne

A jeget már csak egy célszerszámmal érdemes fárasztani, így cseréljük le a hólapátot, az ismert csavaros trükkel és kezdjünk kopogtatni a járdán. A jégmentesítésnek néha vannak mellékhatásai is, a nappal aludni szerető szomszédot kicsalhatja a barlangjából, ingerült megnyilvánulásokra sarkallva.  Nem, ne ragadjunk hólapátot, inkább kínáljuk meg egy forró rumos teával. De csak módjával, mert a jég, na vajon kit szeret nagyon?

További balesetmentes közlekedést kíván a Több Mint 1 Közös Képviselő csapata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük