Szeméthegyek

Kezdőlap Fórumok Lakók fóruma Szeméthegyek

Címkézve: 

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #207
  Névtelen
  Inaktív

  Kedves Attila,

  Hétről hétre óriási szemétkupac van a sor végén kihelyezett konténer körül. A közös képviselő napi mint nap eljár mellette anélkül hogy intézkedne. Az elszállítás követő napokon már így néz ki a konténer környéke.
  Mit lehet tenni ez ellen? Szólítsuk fel a közös képviselőt hogy valamit tegyen, bár ha simán eljár minden nap a szemét mellett nem tudom mennyi hatása lenne.
  Ha jól gondolom akár büntetés is kaphatna ezért a társasház hogy ilyen állapotok uralkodnak.
  Egyértelmű hogy a nyitott konténer vonzza a környező sor lakóit akik lusták elsétálni a saját konténerükig hogy abba dobják ki a szemetet.

  Csatoltam pár képet
  Szemét1
  Szemét2

  Üdv
  S

  #211

  Kedves S!
  A szemetelést a közös képviselő nem tudja megakadályozni, max. csökkenteni tudja a lehetőségeket.
  Például lehetne ajtót szereltetni a keretre, ami körbeveszi a konténert, zárhatóvá tenni, és megbeszélni az érintett társasház lakóival, hogy figyeljenek oda, és mindig zárva legyen.
  Ha jól látom, a konténer közterületen van, így nehéz a társasházat megbüntetni.
  Ez is egy visszatérő probléma a telepen, fel is soroltam a honlapunkon.
  Azt kell elérni az illetékeseknél, hogy helyezzenek el több térfigyelő kamerát és ne csak falból legyenek ott, hanem járjanak utána a felvételek alapján, hogy ki a szemetelő. Sokszor gépkocsival hordják ide a szemetet, rendszám alapján meg lehetne keresni az elkövetőt.
  De mindehhez szükséges egy egészséges párbeszéd a lakók, a közös képviselő, és a területileg illetékes önkormányzati képviselő között.
  Mivel ebben a képletben csak a lakástulajdonosok az állandó tényezők (természetesen ez is változhat néha) mindenki más leváltható, aki nem hajlandó részt venni a közösség életében, hogy jobbá tegye azt.
  Ha nincs együttműködés, akkor jön a zavarosban halászás, és az egymásra mutogatás.
  A társasházban lakók feladata számon kérni, ha nem kapják meg a megfelelő szolgáltatást. Márpedig a társasházkezelés szolgáltatás. A közös képviselő csak azt tehet, amire a lakóközösség felhatalmazza.
  Ezért lényeges a párbeszéd.
  Üdvözlettel Balázs Csíki Attila

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.